Izlet na Prevalo, Roblek in Begunjščico

Objavljeno: 24 april 2018Vodila: Darja G. in Marjan K. Zapisala: Darja G. Fotografirala: Majda K.

Zbralo se nas je 12 pogumnih ter dva pasja prijatelja. Vsi smo lepo v četici smelo prikorakali do planine Prevala, kjer smo si vzeli pol urice za počitek, čaj in druge dobrote.


Trije udeleženci so jo mahnili po Kalvariji na vrh Begunjščice, ena je ostala kar na planini, da se naužila njene lepote in malo raziskala okolico, ostali (8 članov) pa smo se odpravili čez Rožo na Roblekov dom.


Pot ocenjujem kar za zahtevno, saj je bilo mestoma precej snega in smo previdno prečili pobočja pa tudi pot je marsikje v zelo slabem stanju. Pri koči smo se martinčkali, okrepčali in uživali v sončnih razgledih.


Nazaj smo se vračali po skupinah in se ponovno srečali na Prevali. Malo smo pomalicali in hvalili Zdenkine bogate sendviče, Franček je podučeval Zvoneta kaj se dela in kaj ne, vsi pa smo prestanih naporih postali malce lenobni in ni se nam mudilo v dolino.


A ker nas je čakal še zadnji delček poti, smo ponovno vzeli pot pod noge; bolj ali manj v tišini smo ostajali v svojih razmišljanjih in spominih na prekrasen dan.


 


Darja Grad