Izlet na Klobuk

Objavljeno: 15 januar 2017

Klobuk stoji blizu mnogo bolj obljudenega Rožnika in je grič pred Toškim Čelom in Polhograjci. Najvišja točka meri 441 metrov in je ravno prav nezahteven za poldnevni izlet. Čisto blizu je Stražni vrh 439m.


Letošnja zima je zelo mrzla in brez snega. Te dni je padlo v Ljubljani okoli 10 cm snega. Vse to nas ni oviralo in 11 planincev ter trop psov smo se podali na pot. Zbrali smo se v nedeljo, 15. 1. 2017 ob 9.00 na parkirišču v Tacnu in se odpeljali. Na avtocestnem izvozu »Vrhovci« smo zavili takoj desno in pri asfaltni bazi, kjer je parkirišče, parkirali. Sprva smo hodili po cesti proti Podutiku in zavili levo v gozd. Hitro-hitro in že smo bili na Stražnem vrhu. Nekaj korakov dol, pa nekaj korakov gor in osvojili smo Klobuk. Kljub kratkemu vzponu smo se veselo posedli v lovski koči, ki je ob vikendih odprta.


Sestopil smo v isti smeri po drugi potki. Posijalo je sonce, malo se je ogrelo in kar težko smo šli domov na nedeljsko kosilo. Čeprav kratek, a vendarle je bil – začetek novega planinskega leta.


Vodila Majda Kovačič