Izlet na Veliko planino

Objavljeno: 11 junij 2018Vodila Darja G. in fotografirala Majda K.

Poročilo izleta Velika planina


Se nas je zbralo 7 pogumnih na tacenskem parkirišču in smo jo mahnili proti Kamniku in naprej proti Kranjskemu raku. Tu smo počakali še na Bora, ki se nam je med potjo nekam potepel. Nadaljevali smo proti Veliki planini, parkirali ob poti in se s Čečo na čelu zagnano zagrizli v prvo strmino.


Ko je bil gozd za nami, smo bili prav za vse napore bogato nagrajeni;


Najprej z dodatnima članoma, ki smo ju dohiteli in nas je bilo sedaj skupno 9 + Čeča, zatem pa z obiljem gorskih rož, ki so nas pozdravile ob poti. Manjkala ni prav nobena od murke naprej vse po vrsti, da si imen vseh sploh nisem zapomnila. Naše pridne nabiralke so se najbolj razveselile materine dušice, plahtice, arnike pa še kaj je zašlo v njihove malhe.


Za prvi počitek smo se ustavili pri Domžalski koči, kjer smo se pocrkljali s kavo, čajem, še čem, Majdinimi sladkimi dobrotami in Borotovimi mediteranskimi priboljški.


Mahnili smo jo naprej proti cerkvici, kjer smo se malo zaskrbljeno ozirali v nebo. Ne bo hudega, smo se odločili in nadaljevali proti Zelenemu robu in Gradišču, ki je najvišji vrh planine.


Nekateri smo skrenili na odlične ajdove žgance in kislo mleko, drugi so se nam pridružili kasneje.


Da pot ne bo dolgočasna, smo se vračali proti Kisovcu. Za piko na i smo bili deležni še osvežilne plohe čisto na koncu, da smo prezračili še naše palerine.


Udeleženci so bili zadovoljni, jaz pa tudi. Imeli smo lep in prijazen nedeljski dan.


 


Darja