Pohod na Dobrčo

Objavljeno: 11 december 2016

Naš redni decembrski pohod je bil po planu predviden, da se povzpnemo na na Dobrčo.


V nedeljo 11. decembra smo se zbrali na parkirnem prostoru v Tacnu, kar 14 planincev nas je prišlo.  Z namenom, da se podamo na Dobrčo, smo se odpeljali proti Tržiču in parkirali v vasi Brezje pri Tržiču. Dobrča je 1634m visoka gora, ki se nahaja med Begunjami in Tržičem. Odločili smo se, da se nanjo povzpnemo po grebenski poti iz Brezij pri Tržiču. Za pot do vrha smo potrebovali slabe tri ure hoje.  Vreme je bilo čudovito, sončno, V dolini smo pa lahko opazovali kako se meglice pretakajo sem ter tja. Lepo vreme je v naravo privabilo kar precej planincev in z marsikom smo poklepetali in si izmenjali  gorniške spomine.


Malo pod vrhom sta se nam pridružila še dva planinca tako, da se je pohoda udeležilo 16 gornikov.  Na vrhu Dobrče smo se odločili, da obiščemo še sosednji Šentanski vrh, ki je oddaljen samo kakih 10 minut hoje od  Dobrče. S Šentanskega vrha, ki je samo za en meter višji od Dobrče (1635m) se nam odprejo čudoviti razgledi  po Julijcih in Karavankah. Vreme je bilo čudovito, kot nalašč za ljubitelje fotografije, saj smo naredili kar nekaj dobrih posnetkov.


Ob povratku smo obiskali še planinsko kočo na Dobrči, ki je bila odprta. V koči je bilo veliko obiskovalcev tako,  da je bilo kar težko dobiti prosti sedež. Ko smo se odpočili odžejali in najedli smo se po isti poti vrnili v dolina, do Brezij. Za zaključek druženja smo se ustavili še v slaščičarni  pri Tržiški Deteljici in si privoščili še kavico in kremne rezine.


Z pohodom smo bili vsi zelo zadovoljni.


 


Planinski pozdrav, Franci Medved