Brana

Objavljeno: 26 junij 2016

Darja mi je zaradi zdravstvenih težav prepustila vodenje izleta.


26.6.2016 smo se ob 6.00 zbrali na parkirišču v Tacnu in se odpeljali v Kamniško Bistrico. Nadaljevali smo do Jermance, kjer smo parkirali.


Do Kamniškega sedla smo prišli v dobrih dveh urah in glej zlomka, na stopnišču nas je pričakal pozdravni odbor kamniških planincev, ki je pozdravil vsakega došlega s šilcem žganja. Nevede smo prišli na praznik Planinskega društva Kamnik, ki so ga počastili tudi planinci iz tujih držav. Po krajšem počitku smo se odpravili proti Brani. Ker sem imel s seboj tudi psičko Čečo, me je malo skrbelo, kako bo z njo v skalah. Pa se je dobro obneslo. Nevarno pa je v toliko, ker zna pes prožiti kamenje. Po dobri uri smo v soncu prišli na vrh Brane. Na vrhu nas je zajela megla. Kmalu smo sestopili, ker se je začelo kvariti vreme.


Na sedlo smo sestopili ravno v času, ko je potekala slovesnost. Lepo je bilo malicati ob petju in glasbi. Ko se je končal program in naša malica, je že začelo rahlo deževati. Hitro smo se odpravili v dolino do avtov, kamor smo, k sreči prišli ne preveč mokri. V dolini pa nas je razveselilo sonce in v Kamniku kavica in tortica.


Udeleženci: Majda, Milena, Ela, Gregor Toplak in Anja Pekolj