Nočni spust s sanmi

Objavljeno: 27 februar 2016

Kljub slabi vremenski napovedi smo se zvečer 27.2.2016 zbrali na Tacenskem parkirišču. Tokratno ekipo smo sestavljali Kadivčevi; Jaz in ati (Marjan), Gregor, Jan, Jože in Mojca ter Janez, Tajda in Anja Opara. Zelo lepo je bilo videti, da so se izleta udeležili tudi mlajši, ki so za gor malo manj, navzdol pa neizmerno uživali v snegu.


Iz parkirišča smo se odpeljali proti prelazu Ljubelj, a smo že v Podljubelju obrnili proti Lomu pod Storžičem, zaradi pluga, ki se je obrnil sredi ceste in jo zablokiral. Jeklene konjičke smo pustili na parkirišču in se s svetlečimi čelnimi lučkami napotili navzgor. Zelo hitro smo prispeli na kočo pod Storžičem, kjer je sledilo nekaj skupnih fotografij in topel zvarek in pa zaslužena malica.


Zaradi močnega sneženja nismo videli nočnega neba, zato smo se raje, kot da bi iskali svetle zvezde, oblekli v bunde, se zavili kot eskimi, prižgali naše »leščerbe« in se vsi zadovoljni spustili navzdol po zasneženi ovinkasti cesti. Vsi beli in oviti v snežinke, smo se pripeljali do avtov in kljub pozni uri veseli in navdušeni zaključili izlet.


Sama lahko rečem, da je izlet odlično uspel.


Katarina Kadivec