Društveni izlet po Pogačnikovi poti na Šmarno goro

Objavljeno: 12 marec 2016

V soboto, 12.3.2016 ob 10. uri, smo se planinci našega društva zbrali na parkirišču v Tacnu. Vseh skupaj nas je bilo 14. Vabljeni so bili vsi, tudi tisti, ki nimajo varovalne opreme. Za vse smo poskrbeli.


S parkirišča smo se odpravili mimo Spodnje kuhinje proti Mazijevi stezi in malo pod njo šli po lovski stezi do plezališča pod Turncem.


Pred vstopom na plezalno pot smo se opremili. Nekateri udeleženci imajo opremo, ki je taka kot mora biti, ostale pa smo opremili z improvizirano opremo. S Katarino sva zvezala pomožne vrvice, tako da smo bili vsi tako kot je treba. Vsem sva pokazala kako se moraš varovati in hoditi po zavarovanih zelo zahtevnih poteh; vsem, ki to poznajo in tistim, ki drugače ne hodijo po takih poteh. Pogačnikova pot ima vse elemente varoval, s katerimi se srečuješ po zavarovanih poteh v naših gorah. Včasih je veljalo, da če prideš po tej poti do konca in nazaj, si zrel za na Triglav.


Ko smo vsi preplezali čez, smo nadaljevali do Westrove poti in po njej šli na vrh Grmade. Z Grmade smo nadaljevali na sedlo in nato na vrh Šmarne gore. Po zasluženi malici in druženju smo sestopili v dolino.


Kovačič Marjan