Debela peč (mladinci)

Objavljeno: 12 maj 2013

Tokratni mladinski izlet je bil deležen take udeležbe, da bi lahko porabila kar nekaj časa, da naštejem vse prisotne, ki so uživali v prebujajoči se naravi. 


Torej, izlet bi lahko preimenovala iz mladinskega v družinski izlet družine Kadivec.


Najzvestejša Marjan in Alenka ter Katarina kot organizator, smo se  v rani jutranji uri odpeljali proti Pokljuki. Avto smo pustili pri planini Zajavornik in se vsak v svojem tempu odpravili proti Lipanci in kasneje proti vrhu Debele peči. Med potjo nas je spremljal vonj sveže posekanih smrek. Višje kot smo se vzpenjali, vedno več snega je bilo, čeprav je pomlad v dolini že kar dobro vstopila skozi vrata, tukaj o njej ni bilo ne duha ne sluha.  


Vzpenjali smo se malo po snegu malo po kopnem in naposled en za drugim prikapljali na kopen vrh. Na vrhu so nas že pričakale lačne kavke, ki so jadrale na vetru okoli nas, sem pa tja se je kakšna ustavila na skali in gledala z lačnimi očmi.


Malica v trenutku, ko si počaščen z veličastnim razgledom na sosednje, s soncem obsijane in obdane s tistimi nekaj oblaki, hribe, ni prav nič pomembna.


Po krajšem občudovanju sosednjih gora, skupni sliki, smo se previdno odpravili proti dolini. Vzdušje je bilo razposajeno in veselo, srečali smo nekaj poznih sprehajalcev.


Menim, da smo vsi trije uživali, se zabavali in se sprostili ob pogledu na zeleno prebujajočo se naravo in zaužit svež zrak.


Bilo nam je lepo :)


Katarina