Aktualno

TAMAR

Objavljeno: 3 januar 2023

V nedeljo, 19. februarja 2023 se bomo podali v Tamar. Želimo si snega in sankanja. Natančne informacije bodo pravočasno objavljene. Vodi Darja.

Preberi več »

OBČNI ZBOR

Objavljeno: 3 januar 2023

V petek, 24. februarja 2023 ste ob 18.00 uri vabljeni na vrh Šmarne gore, kjer bomo imeli Občni zbor našega planinskega društva. Lahko boste tudi podaljšali članstvo ali se na novo včlanili. Pridite, da skupaj ocenimo preteklo planinsko sezono in poiščemo izzive za letošnjo. Članirina v 2023: A: 68 evr, družinska 62 evr, B: 32 evr, družinska 26 evr nad 65 let 24 evr, dijaki in študenti: 21 evr, družinska 17 evr, otroška: 9evr/8evr.

Preberi več »

Galerija / potopis

Bevkov vrh 1051m

Objavljeno: 2 januar 2023 Majda

Že 23. pohod na Bevkov vrh organizira PD Sovodenj. Vrh je visok 1051m in je točka slovenske planinske poti. Nahaja se med Cerknim in Spodnjo Idrijo. Vrh je poraščen z gozdom, žig pa dobimo na razglednem slemenu, ki je 5 minut oddaljen od vrha. Za izhodišče smo si izbrali Sovodenj. Prehoditi smo morali 12 km in nekako 500 višinskih m. Vzpon vzame slabo uro in pol. Kar 24 planincev se nas je zbralo – vseh starosti med 80 in 5 leti.. V Tacnu je modro nebo z belimi oblaki obetalo kar lepo vreme. Bližje ko smo vozili proti izhodišču, gostejša je bila megla. Megla nas celo turo ni zapustila, celo malo je rosilo. V Sovodnju smo kar takoj zagrizli v strmo cesto. Kmalu smo prišli do označenega razpotja poti. Po lastni presoji smo si izbrali. Nekateri so nadaljevali v desno v smeri Bevkovega vrha po grebenu. Tu vodi strma pot, ki pa je za 20 min krajša. Nekako polovica nas je nadaljevala po cesti, ki postane kolovoz. Med nami so nastale »luknje«, ker nismo vsi enako hitri. Zaradi megle se nismo več videli. Po skupinicah smo »tipali« po megli in vsi našli pravo smer. Ponovno smo se združili pod vrhom na opuščeni domačiji. Pri opuščeni domačiji "Pr' Slabet" pod vrhom Bevkovega vrha so planinci organizatorji ponudili brezplačen čaj in še druge dobrote za plačilo. Za dober razgled se je treba povzpeti še nekoliko višje do kapelice, a danes razgleda ni bilo. Čeprav ni bilo mraz, se je bilo prijetno pogreti v domačiji ali zunaj pri kurišču. Ko smo pojedli še zadnje »novoletne« dobrote iz nahrbtnikov, smo se vsi po položni poti spustili v dolino. Neprijazno vreme ni pokvarijo prijetnega razpoloženja. Pogosto ob koncu naštejem udeležence: Bom poskusila tudi tokrat. Izleta so se udeležili: Franček, Špela, Luka, Teja, Nejc, Ana, John, Bogdana, Mojca, Olga, gospodič Rajar in dve hčerki, Nika in sin, Rok in izvoljenka, Žan in Žiga, Marjan, Boro, Eli, Milena, Majda.

Prihajajoči izleti