VABILO NA "POHOD PO BARJU"

Objavljeno: 11. maj 2023


Tokrat gremo na malo drugačni izlet, natančneje na pohod po Ljubljanskem barju, ki ga organizira Turistično društvo Barje.


VABILO NA ORGANIZIRAN "POHOD PO BARJU"


Tokrat gremo na malo drugačni izlet, natančneje na pohod po Ljubljanskem barju, ki ga organizira Turistično društvo Barje.
Na okoli 10 kilometrov dolgi poti se bomo s pomočjo odličnih poznavalcev Ljubljanskega barja potopili v razkošno naravo Barja in njenih znamenitosti ter si ogledali posebnosti ižanskega dela Ljubljanskega barja in Pot MOROSTIG.

Na izlet gremo v soboto 20.5.2023.

ZBOR:
🚌 Zbor "Šmarnogorskih planincev" bo ob 7.45 na Tacenskem mostu, saj se ob 7.55 vsedemo na mestni avtobus LPP št. 8 in se odpeljemo proti centru mesta (Bavarski dvor), kjer se ob 8.40 presedemo na avtobus LPP št. 19 in se pripeljemo na izhodišče pohoda (Hauptmanca) , kjer nam bo dodeljen vodnik oz. poznavalec Ljubljanskega barja, ki nas bo spremljal čez celotno pot.

🚌 Ob zaključku pohoda je organiziran prevoz nazaj do izhodišča pohoda, od koder se bomo z LPP avtobusi vrnili nazaj proti domu.

POMEMBNO!
Ker je število pohodnikov omejeno, zbiramo prijave NAJKASNEJE do nedelje 15.5.2023 na telefonski številki 040/552-757 ali na e-mail naslovu pdsmarnagora@gmail.si.

1. OPOZORILO
Del poti poteka po močvirju, zato je potrebna primerna obutev.

2. OPOZORILO
Ker se bomo na izhodišče pripeljali z LPP avtobusi, ne pozabite na LPP vozovnico.

3. OPOZORILO
Vsak pohodnik bo na izhodišču dobil plastenko vode in sendvič.

Vabljeni, da se nam pridružite.