UREJAMO POTI NA ŠMARNI GORI - PODPRITE NAS

Objavljeno: 21. februar 2024


Pozdravljeni planinski prijatelji, vsak dohodninski zavezanec lahko nameni 1 % (ali manj) svoje dohodnine nevladnim organizacijam. Med njimi je tudi naše Planinsko društvo Šmarna gora, zato se na vas obračamo s prošnjo (oz. predlogom). Naša skrb so poti po Šmarni gori in ker smo majhno društvo, nam vsak evro za naše nemoteno delovanje še kako pride prav.


Kako zavezanec donira?

 

Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije lahko izpolnjeno in podpisano oddate osebno na enoti FURSA, po pošti ali prek portala/aplikacije eDavkihttps://edavki.durs.si/ 

Naslov FURS: Finančni urad Ljubljana, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana.

 

V obrazcu zgoraj izpolnete vaše osebne podatke o vas kot davčnem zavezancu, kot upravičenec pa je že navedeno PLANINSKO DRUŠTVO ŠMARNA GORA, Davčna številka: 74398431maksimalen odstotek dohodnine je lahko 1%.

 

Zavezanec lahko razdeli dohodnino med največ deset upravičencev, saj lahko minimalna donacija posameznemu upravičencu znaša 0,1 odstotek odmerjene dohodnine, seštevek vseh pa ne sme presegati enega odstotka.

 

Ko zavezanec izbere upravičenca ali upravičence, ki jim želi nameniti del dohodnine, se te preference zavezanca prenašajo iz leta v leto in veljajo za nedoločen čas. 

Če se zavezanec odloči za spremembo, pa lahko to opravi z novo zahtevo.

 

Več informacij na: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

 
Da vam vse skupaj olajšamo, z veseljem pridemo lahko tudi iskat izpolnjen in podpisan obrazec k vam ali pa ga oddate v naš poštni nabiralnik, ki ga imamo pri vhodu Doma krajanov v Tacnu, Pločanska ulica 8, 1211 Ljubljana - Šmartno.
 
Obrazec je možno dobiti tudi na točilnem pultu gostilne Ledine na vrhu Šmarne gore.
 
Če potrebujete več natisnjenih obrazcev (morda je v družini ali med vašimi prijatelji, znanci ali sodelavci še kdo, ki bi želel pomagati na tak način), nam tudi javite ali na telefonske kontakte, ki jih najdete na naši spletni strani ali nam pišite na pdsmarnagora@gmail.com.
 

Iskrena hvala vsem, ki se boste odzvali vabilu. 

Seveda pa velika zahvala tudi vam, ki del svoje dohodnine že namenjate našemu društvu.

 
Prijeten dan in varen korak vam želimo,

PD Šmarna gora