4 URNI POHOD PO NEZNANEM

Objavljeno: 28. april 2018


Tokrat se odpravljamo v nam malo poznane kraje. Kolegica Irena nas bo vodila po prvi ali drugi poti, kot se bomo udeleženci zmenili.


4 URNI POHOD PO NEZNANEM 

 

IZ ČRMOŠNJIC NA STENE
Izhodišče: Črmošnjice, CŠOD, dom Lipa (410 m)
Čas hoje: 4 ure
Zahtevnost: lahka neoznačena planinska pot
Krožna pot se prične pri domu Lipa. Mimo cerkve se spustimo pod vas, nadaljujemo ob Divjem potoku do Srednje vasi ter po stari makadamski cesti do prelaza Brezovica ter po gozdu do lovske koče Vimolj. Lahko se povzpnemo še na Markovo glavo ( 753 m) ali se po gozdni vlaki odpravimo na razgledne stene, kjer je krasen pogled na Črmošnjiško dolino in Kočevski rog. Na izhodišče se spustimo mimo nekdanjega kočevarskega naselja Ašalice in po prečni poti pridemo do križišča pri Srednji vasi z odcepom za Pajkež. Pot nadaljujemo ob Divjem potoku do Črmošnjic in izhodišča.

PO ČRMOŠNJIŠKI DOLINI
Izhodišče: Črmošnjice,CŠOD, dom Lipa ( 410 m)
Čas hoje: 4 ure
Zahtevnost: lahka delno označena planinska pot
Pohod (10 km) pričnemo na parkirišču pri domu Lipa, prečkamo regionalno cesto ter se po gozdu spustimo do izvira Črmošnjičice. Nadaljujemo ob strugi po urejenih prehodih in utrjeni stezi do sotočja z Divjim potokom, od tu pod regionalno cesto po levem bregu Divjega potoka do roba vasi Črmošnjice, nato po Učni poti ob Divjem potoku do Srednje vasi ter po stari cesti do prelaza Brezovica, kjer prečkamo regionalno cesto, nadaljujemo mimo cerkve v vasi Brezovica do kapelice (tu lahko pot podaljšamo levo do Starega tabora ali nekoliko nižje desno do izvira Divjega potoka). Pohod nadaljujemo po markirani planinski poti Brezovica – Črmošnjice do izhodišča.


Zberemo se v nedeljo 13. maja 2018ob 7. uri na parkirišču v Tacnu in se odpeljemo z osebnimi avtomobili na jug skozi Žužemberk in naprej v smeri priti Semiču. Irena nas bo počakala pri CŠOD domu Lipa , Črmošnjice 27.

Malico imejte v nahrbtniku, čeprav bomo našli kakšen primeren lokal.

Pridite. Majda