Cimprovka

Objavljeno: 25. oktober 2018


Na Martinovo nedeljo, 11. 11. 2018 gremo na Cimprovko! Greš zraven?


Cimprovka (1360 m)

 

Cimprovka je soseda nam vsem poznanega Porezna.   Nanjo se bomo povzpeli na Martinovo nedeljo, 11. 11. 2018. Zbrali se bomo ob 8.00 na parkirišču v Tacnu in se odpeljali v Hotavlje. Tam se bomo usmerili k smučišču Cerkno. Od tu dalje pa levo – desno, dol – gor. Samo upam, da bomo našli križišče Razpotje, kjer bomo parkirali. Po opisu na «Hribi.net« vodi lepo označena 1uro in 10minut dolga pot na vrh Kopa. Ko berem komentarje, pa se mnogo planincev izgubi.

Kako bomo hodili mi? Pridite in sodelujte pri iskanju prave poti.

 

Opis poti: S parkirišča se usmerimo na kolovoz v smeri Kope. Kolovoz, ki se nadaljuje čez večje travnato pobočje, se najprej zložno spušča, nato pa preide v gozd, kjer najprej preči studenček, nato pa se prične strmeje vzpenjati. Pot je označena z manjšimi lesenimi tablicami, na katerih je narisana lok smučka. Pot se še nekaj časa razmeroma strmo vzpenja, nato pa nas pripelje na slabše označeno razpotje, kjer nadaljujemo po zgornjem desnem kolovozu, le ta pa nas po nekaj minutah nadaljnjega vzpona pripelje na sedelce med Črtovim robom in Prvičem.

Tu, kjer se povsem približamo gozdni cesti, ki vodi na Porezen nadaljujemo rahlo levo ter vzpon nadaljujemo v smeri Kope ter tudi Porezna. Pot nadaljujemo po širokem kolovozu, ki se postopoma oži, višje pa se spremeni v prijetno planinsko pot, po kateri se hitro vzpnemo na naslednje sedelce.

Z razglednega sedelca nadaljujemo rahlo desno v gozd in pot nadaljujemo po grebenu Cimprovke. Razgledna pot hitro pripelje na označeno razpotje, kjer nadaljujemo levo v smeri Kope (desno Porezen). Sledi kratek precej strm spust po nekakšnih stopnicah do vznožja razglednega pomola Kope. Tu se greben zoži, pobočje pa postane tudi bolj strmo. Sledi le še krajši vzpon in pot nas pripelje na razgleden pomol Kope.

 

PRIDITE RAZISKOVAT CERKLJANSKO.

 

MAJDA