VELIKI KORITNIK PO FERATI

Objavljeno: 28. april 2019


V juniju načrtujemo vzpon na Veliki Koritnik po ferati. Vabljeni, da sem nam pridružite!


VELIKI KORITNIK PO FERATI

V nedeljo, 16. 6. 2019 se bomo ob 6.00 zjutraj izpod Šmarne gore odpeljali po gorenjski avtocesti čez mejni prehod Rateče do Trbiža. Nadaljujemo po lokalni cesti do Pontebbe in naprej proti prelazu Lonice oziroma Cason di Lanza. Za celotno pot potrebujemo 2 uri.

Opis poti: 
Za gostiščem poiščemo smerne table in pot 439. Makadamska pot vodi med travniki. Nadaljuje po zelo vodnatem terenu, ki v deževni dobi vsekakor upraviči ime tega območja - Mokrine oziroma Nassfeld po nemško. Pod vznožjem Trogkofla - 2279 m - se naša pot priključi prečni poti 403. Od tu naprej je možno več vzponov na goro. Gremo proti ferati Crete Rosse, ki se prične v bližini dveh balvanov.
O sami ferati samo najlepše. Je dobro varovana in poteka deloma po kaminih in deloma po odprti steni. Dolga je dobre pol ure in premaga cca 200 višinskih metrov. Zaključi se na prelomnici, ki deli strme stene Trogkofla z vršno planoto. Od tu do vrha je še dobre pol ure prijetne hoje po slikovitem terenu z lepimi razgledi ob dobrem vremenu. Na vrhu je križ in zanimiva skrinjica. Vzpon traja pribižno 3 ure in pol. Premagali bomo 727m višinske razlike.

Potrebna je popolna oprema:
pas, samovarovalni komplet, čelada.

Potrebne so prijave na telefon 031 290 527 - Marjan