Aktualno

Pohod po Julijani 1. in 2. etapa - prestavljen

Objavljeno: 9 maj 2021

PRESTAVLJENO ZARADI NAPOVEDI DEŽJA V soboto in nedeljo, 15. in 16. maja 2021 bomo hodili po 1. in 2. odseku pohodniške poti Julijana. Vodila bo Darja. Pri njej dobite vse informacije: 031 226 887.

Preberi več »

KRONA SLOVENIJE

Objavljeno: 6 maj 2021

VABILO NA POHOD V SOBOTO, 8. maja vabi: ČETRTNA SKUPNOST ŠENTVID v soboto, 8. maja 2021 s pričetkom ob 8. uri na parkirišču nad rugby igriščem Oval v Guncljah oz. Mladinskega golf centra Stanežiče , Ljubljana – Šentvid. Cilj pohoda je Jeterbenk na sv. Katarino (774m). Vsi, ki se boste udeležili pohoda, si boste lahko cilj določili sami (npr. Bormes ali Slavkov dom) glede na vašo telesno pripravljenost in seveda razpoložljivi čas.

Preberi več »

Galerija / potopis

TURNOKOLESARSKI IZLET NA SVETO TROJICO

Objavljeno: 11 maj 2021 Katarina

9. maja 2021 - sončno nedeljo smo se štiri nadobudni kolesarji (Nika, Lučka, Anže in moja malenkost), v pričakovanju dogodivščine, odpeljali v Pivko. Osedlali smo naše konjičke in se odpeljali proti vasi Kovk in naprej do vasi Trnje, kjer smo iztirili z glavne ceste na makadam. Nekaj časa smo sledili vzpenjajoči se makadamski cesti, vmes občudovali prelestno pokrajino in prebujajočo se naravo. Kmalu je naša pot zavila na strmo planinsko pot. Trmasto smo brcali v strmino dokler je šlo, nato pa naše konjičke potiskali zraven. Na naše veselje smo dokaj hitro prišli nazaj na makadamsko cesto, od koder nas je od vrha ločilo le še dobrih 15 minut "besnega" brcanja po žgočem soncu. Vrh Svete trojice krasi kamnita cerkev in pa prečudovit razgled, ki je segal od Snežnika pa vse do oddaljenih Julijcev. Po počitku in malici je bil pred nami adrenalinski spust čez drn in strn- ČISTA UŽIVANCIJA. A naše dogodivščine še ni bilo konec saj smo ponovno grizli nazaj v strm breg, ki mu ni bilo videti konca, za povrh vsega smo se nekako znašli sredi neznanega gozda. Še sreča da obstaja GPS 🙂. Naš namen je bil ogled Presihajočih jezer zgornje Pivke, ki pa so kljub obilnemu deževju že presahnila. Našo pot smo s širokim nasmehom in opečenimi lici zaključili v Pivki. Katarina Ps. Slike povejo 1000 besed

Prihajajoči izleti

JULIANA TRAIL: BLED - GORELJEK NA POKLJUKI - STARA FUŽINA - BOHINJSKA BISTRICA

Zahtevna oznečena pot - izlet vodi: DARJA GRAD KOLENC Dvodnevna tura (sobota in nedelja, 15. in 16. maj) ... »

15 maj 2021

zahtevna označena pot
DARJA GRAD KOLENC

KOLESARSKI IZLET

Kolesarski izlet (okoli 50 km) ... »

29 maj 2021

lahka označena kolesarska pot - okoli 50 km
MAJDA KOVAČIČ

JULIANA TRAIL: BOHINJSKA BISTRICA - PODBRDO - GRAHOVO OB BAČI

Zahtevna označena pot - izlet vodi: DARJA GRAD KOLENC Dvodnevna tura (sobota in nedelja, 19. in 20. junij) ... »

19 junij 2021

zahtevna označena pot
DARJA GRAD KOLENC